Managed hosting door True

Symantec verkoopt Veritas voor 8 miljard dollar

 

Overname

Beveiligingsbedrijf Symantec verkoopt zijn opslagdivisie Veritas voor 8 miljard dollar (7,2 miljard euro) in contacten aan de investeringsmaatschappij Carlyle Group. De overname wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. Symantec verwacht 6,3 miljard dollar in contanten over te houden aan de verkoop.

Symantec, dat eind jaren tachtig pionierde met antivirussoftware, kondigde vorig jaar in oktober al aan zich te willen opsplitsen in twee beursgenoteerde ondernemingen: een bedrijf voor cybersecurity en het andere voor data- en informatiemanagement. Symantic wil zich met de verkoop van Veritas volledig kunnen richten op de beveiligingsproducten aan consumenten en zakelijke klanten.

In 2005 kocht Symantec Veritas voor 13,5 miljard dollar. In december 2004 werd de overname al aangekondigd, wat toen als de grootste fusie in de software-industrie ooit werd gezien. Symantec zou met Veritas het op drie na grootste softwarebedrijf ter wereld worden, slechts voorgegaan door Microsoft, Oracle en SAP. Tien jaar later blijkt het sprookje uit te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5535112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×