Ngrave biedt offline-cryptowallet

Digitale Pitch Battles: Tech Startup of the Year 2020

Dit artikel delen:

Ngrave biedt een (hardware)oplossing om cryptocurrencies veilig en naadloos te beheren. De wallet is in samenwerking met Imec en Cosic (een onderzoeksgroep van de KU Leuven) ontwikkeld. Ngrave is één van de finalisten voor de Computable Award Tech Startup of the Year. De winnaar van deze prijs wordt later deze maand bekendgemaakt.

Door de uitbraak van het coronavirus konden de pitch battles eerder dit jaar niet plaatsvinden. Deze zijn nu digitaal uitgevoerd. Iedere finalist is gevraagd de pitch per video of audio toe te sturen. Daarnaast hebben de juryleden Frederik Tibau (expert digitale innovatie bij Agoria), Kris Poté (vicepresident bij Capgemini) en Peter Witsenburg (eigenaar van de Cloudmakelaar) drie vragen opgesteld voor de startups. Ngrave vaardigt zijn ceo en co-founder Ruben Merre af om zich door de digitale pitch battle heen te slaan.

Pitch Battles: Tech Startup of the Year | Ngrave | Computable Awards 2020

Hoe denken jullie, in een markt waar weinig investeerders zijn, snel te schalen? En dat zonder je eigen bedrijf uit handen te geven aan meerderheidsaandeelhouders?

'Het is een misvatting dat er maar weinig investeerders zijn in onze markt. Er zijn veel blockchain- en crypto-gerelateerde fondsen. Wij zijn in gesprek met verschillende voor een mooie Series A-kapitaalsronde einde dit jaar.

Wij zijn ons niettemin bewust geweest van zo weinig mogelijk aandelen uit handen te geven. Daartoe hebben wij een gezonde finmix nagestreefd, waarbij het merendeel van de aandelen in handen is van de drie co-founders.

Qua financiële mix en backers hebben wij onder andere subsidies via de VLAIO en de Europese Commissie ontvangen, Belfius als financiële partner aangesloten, kapitaal van Imec en enkele business angels ontvangen en tot slot een succesvolle crowdfunding achter de rug waar bijna vierhonderdduizend euro is opgehaald in één maand tijd.

Voor de toekomst hebben wij nieuwe subsidieaanvragen, crowdlending-campagnes, nieuwe leningen en een kapitaalsronde gepland.'

Op welk marktonderzoek baseren jullie het marktpotentieel van negen miljard dollar per jaar?

'De voorspellingen voor de marktgrootte van tokenisatie (het digitaliseren van activa zoals onroerend goed, aandelen, obligaties en diamanten op blockchain technologie - red.) tonen een groeiverwachting. Ook onderzoeken van McKinsey, BCG, en Finoa Research verwachten een stijging van vandaag enkele miljarden dollars naar meer dan twintig biljoen dollar in de komende zeven jaar.

Wat er gepaard gaat met deze trend is niet enkel de sterktes van blockchaintechnologie, maar ook de zwaktes. En de achillespees is de cryptografie. Meer bepaald de private sleutels van een blockchainrekening. Ngrave, en hardware-wallets in het algemeen, lost deze zwakke schakel op door de private sleutels offline te genereren en ze nooit bloot te stellen. Daarom wordt er een enorme groei verwacht in de hardware-wallet-markt.

Onze strategie is tegen einde van het jaar wereldwijd te leveren. Onze crowdfunding telde reeds klanten in 72 landen. Wij zullen ook partnerships afsluiten met online-platformen en hen helpen met hun eigen beveiliging en die van hun eindgebruikers.'

Er zijn al heel wat offline-hardware-wallets op de markt. Wat maakt Ngrave uniek?

'Er zijn slechts een handvol hardware-wallets vandaag. De bekendste zijn Ledger en Trezor, daarna zijn het eigenlijk kleinere spelers.

Wij onderscheiden ons door een totaaloplossing aan te bieden. Wij zijn de enige oplossing die end-to-end denkt. Indien de gebruiker de wallet verliest, is het huidige alternatief een blad papier. Ngrave heeft een volledig nieuw product ontwikkeld, Graphene. Daarnaast zijn wij de enige speler die een verloren back-up kan recupereren.

Ook onderscheidt Ngrave zich op vlak van veiligheid. Wij bieden de enige oplossing in de industrie met een EAL7-veiligheidscertificatie, de hoogste haalbaar wereldwijd. Verder werken wij volledig offline en zijn gebruiksvriendelijk dankzij een intuïtief aanraakscherm.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-04T09:22:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.