Linuxsystemen makkelijker vindbaar door Dell, Yay! Toch?

Dit artikel delen:

Als je op de website van Dell terecht kwam in het verleden, was het best lastig om een Linuxsysteem te vinden. Nergens was een duidelijke verwijzing, tenzij je wist van het bestaan van Project Sputnik. Met een nieuwe url maakt Dell het makkelijker, eindelijk maar dan toch 'het jaar van Linux op de desktop'?

Nou ja, dat laatste wordt al jaren elk jaar beweerd, met enkele highlights natuurlijk, zoals de komst van spelletjesplatform Steam naar Linux. Dell is al jaren heer en meester in het leveren van goed uitziende laptops out of the box met Ubuntu. Veel Linux-hardwaremakers proberen het, maar het zijn altijd slappe aftreksels. Alles net niet. Slechte accu, belabberd toetsenbord, dramatisch touchpad. De immer geroemde XPS-serie maakt dat allemaal goed en die is dus per nu beter vindbaar via dell.com/linux.

Het maakt inmiddels natuurlijk ook geen fluit meer uit wat je als basis-besturingssysteem gebruikt voor de gemiddelde non-geek. Maar voor ons, tja, sommigen van ons houden erg van command line interfaces en gebruiken daar al jaren Apples voor. Ondanks dat Microsoft inmiddels Linux is gaan omarmen, is er niets zo leuk als een eigen Linux-bakkie. 

Nu Dell de volgende stap in zichtbaarheid zet, komend jaar 'het jaar van Linux op de desktop'? 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-13T07:56:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.