Talend: 'Wij willen dat partners elkaar aanvullen'

Focus bij selectie op datagedreven transformatie en cloudmigratie

Talend wil dat partners elkaar aanvullen en elkaar niet alleen als concurrenten zien. De focus in de selectie ligt op partijen die een datagedreven transformatie mogelijk maken en cloudmigraties ondersteunen.

'Daarnaast zoeken we partijen die een sterk track-record hebben met aanvullende oplossingen, zoals de dashboards van QlikSense en Tableau. Of met onze alliantiepartners zoals Microsoft Azure, AWS, Google Cloud, Snowflake en Databricks’, aldus regional business director Jaap-Jan Pepping.

Demo’s essentieel bij onboarding

"We verkopen niet alleen een tool, maar stellen ook vragen"

Partners die eenmaal binnen zijn, krijgen bij Talend een uitgebreide training. ‘Partners die een samenwerking met Talend aangaan, krijgen een op maat gemaakt trainingsprogramma. Naast een aantal basistrainingen worden hierin hands-on-trainingen gegeven over specifieke onderwerpen die relevant zijn binnen het expertisegebied van de partners. Denk aan data governance of cloud integration. Trainingen worden zowel online als in een klassieke setting gegeven’, vertelt channel en alliances manager Xander Bouwens.

Hij vervolgt: ‘We beginnen met een salesworkshop waarbij we met partners kijken welke markten ze willen bedienen. Deze trainingen kunnen ze lokaal volgen. De trainingen over datagovernance en gebruikscases worden gegeven in onze kantoren in Bonn of Parijs. Hierbij staat ook het ‘leren demo’s geven’ centraal, zodat partners bij hun eindklanten demo’s kunnen laten zien.’

Een ander belangrijk voordeel van deze klassikale trainingen is volgens de channeldirecteur dat discussies zijn te voeren. ‘We verkopen niet alleen een tool, maar stellen ook vragen als ‘hoe werk je ermee?’ en vooral 'welke oplossing past bij welke klant?’’

Toekomst

Regional business director bij Talend Jaap-Jan Pepping

Pepping geeft aan dat de focus van Talend (nog) meer naar de cloud gaat. ‘We hebben onlangs Stitch overgenomen, een cloud-first, eenvoudig en uitbreidbare extraction, transformation and load (etl) , ontwikkeld voor datateams. Dit wordt meer en meer onze focus.’

Verder geeft hij aan dat Talend als opensource-leverancier deze maand een gebruikersgroep in Nederland heeft gelanceerd die nu 84 leden telt. ‘We willen elk kwartaal een meet-up organiseren. We ondersteunen deze opensource-gemeenschap samen met de lokale partners. Binnen deze meet-ups wordt gesproken over zaken als serverless met Talend, schaalbaar dataverwerken met DataBricks in de cloud en machine learning, wat ook voor ons bruikbaar is om de use cases van onze klanten te begrijpen’, besluit hij.

Talend

Talend is een specialist in clouddata-integratie en data-integriteit en ondersteunt bedrijven bij hun transformatie door ze van betrouwbare data te voorzien. Gebruikers kunnen data uit diverse bronnen verzamelen, beheren zodat het voor de juiste doeleinden wordt gebruikt, veranderen naar andere formats en de kwaliteit verbeteren, en delen met interne en externe stakeholders. AB InBev, Air France-KLM, EuroNext, Domino’s en het Duitse Uniper werken met de oplossingen van Talend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-23T14:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.