Quantum-as-a-Service, gebruikt u het wel eens?

Dit artikel delen:

Het was al mogelijk bij Microsoft, IBM en Google gebruik te maken een soort van QaaS-dienst, nu komt Amazon daar met Amazon Braket bij. Misschien moeten we er weer Kwantum van maken in het Nederlands, klinkt leuk: KaaS. Nou ja, hoe je het ook wendt of keert, gebruikt u wel eens een online quantumdienst om onderzoek te doen?

Amazon Braket biedt diensten aan voor wetenschappers, onderzoekers en ontwikkelaars om te experimenteren met quantum-hardware. Denk daarbij aan computers van D-Wave, IonX en RIgetti.

Met de dienst kunnen klanten zelf ervaring opdoen met quantumcomputing en dat op eigen tempo ontdekken, ermee experimenteren en evalueren. Om de dienst te ondersteunen, is Amazon de samenwerking aangegaan met CalTech onder de noemer AWS Center for Quantum Computing. Het Quantum Solutions Lab is het programma om klanten met experts van Amazons centrum te verbinden. 

Als grootste clouddienst in de westerse wereld heeft Amazon wel wat in de melk te brokken. Het verwacht dat quantumcomputing 'cloud-first' wordt, niet geheel onverwacht omdat vooralsnog quantunchips tot bijna het absolute nulpunt gekoeld moeten worden. Haal je niet even in huis zeg maar. 

Gebruikt u al wel eens QaaS-diensten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-04T08:29:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.