‘Industrie wordt voorloper in IoT’

Spreker Gert Pauwels tijdens ABISS 2016

Internet of things

‘IoT zal opduiken in elke sector. In de industrie in het bijzonder’, aldus Gert Pauwels, IoT-specialist bij Orange, Computable expert en spreker op de Abiss conferentie van 29 september.

De presentatie van Gert Pauwels op de Abiss conferentie heeft ‘Telco at industrial IoT in Belgium & abroad’ als titel. In ons land is Orange (het voormalige Mobistar) marktleider in het verbinden van machines. ‘België is jarenlang het International M2M Center binnen de internationale Orange-groep geweest’, zo benadrukt Gert Pauwels als Sales & Marketing Manager IoT & M2M bij Orange België.

Voorheen ging dit concept door het leven als M2M of Machine-to-Machine. Vandaag heeft men het dus eerder over internet of things of IoT.

C-level

Twee zaken kunnen we alvast meegeven uit de presentatie van Gert Pauwels. Enerzijds het toenemend strategisch belang van IoT bij veel organisaties. ‘IoT is onderdeel van de zogenaamde golf van digitalisering van open ecosystemen die vandaag bij veel organisaties opduikt’, benadrukt Pauwels.

IoT bevindt zich bij veel bedrijven dan ook op een strategisch niveau. ‘Mijn aanspreekpersoon in bedrijven was tot voorheen eerder de telecom manager. Dat is vandaag niet meer het geval. We zitten met IoT op C-level en spreken vaak met de director van de business unit’, stelt hij. ‘Ik merk meer en meer een zekere sense of urgency bij veel organisaties.’

Anderzijds is het opvallend dat IoT de komende tien jaar nagenoeg elke sector of verticale markt zal aandoen. ‘Tot voor kort was logistiek en beveiliging en energiebeheer in bedrijven de meest voorkomende toepassingsvorm. Maar dat zal veranderen’, weet Pauwels. In 2025 zal enerzijds de industrie, voor operaties en de optimalisatie van equipment, en anderzijds de steden, voor onder meer public health en transport, marktleider zijn wat betreft de realisaties op het vlak van IoT.

ABISS

Gert Pauwels is sales & marketing mIoT & M2M bij Orange België. Hij is één van de twaalf sprekers tijdens het ABISS-summit en zal tijdens zijn sessie ingaan op het toenemend strategisch belang van IoT bij organisaties.

ABISS vindt plaats op donderdag 29 september in de Kortrijk Xpo. De summit is bedoeld voor C-levels, directies, eigenaars van kmo’s en grote bedrijven uit alle takken van de industrie. Registreren kan op www.abissummit.eu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-29T09:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.