Managed hosting door True

Discussie

‘Silicon Valley volgt reputatiepad van Wall Street’

 

silicon valley

Silicon Valley valt van zijn voetstuk en volgt het (slechte) reputatievoorbeeld van Wall Street. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Silicon Valley is relatief jong en leeft nog altijd in de positieve reputatie van jong, hip, progressief en innovatief. Grenzen verleggen, regels oprekken en andere tekenen van durf waren nodig en zelfs gewenst. Net zoals lang geleden gewaagde transacties, brutale overnames en andere huzarenstukjes van Wall Street werden bewonderd. Maar Silicon Valley stevent nu af op opgroeien, qua politiek, ethiek, business en andere volwassen elementen. De romantische blik op de oorsprong van veel hedendaagse ict lijdt aan erosie - of realiteitszin.

De ict-giganten van nu worden onderworpen aan kritische blikken waarbij positie en resultaten niet langer compenseren - of vergoelijken - voor sociaal, politiek of cultureel verkeerd geachte zaken. Hetzelfde vergrootglas dat de hebzucht van Wall Street (meermaals) aan de kaak heeft gesteld wordt nu boven de ict-wereld gehouden. Bro-cultuur, sexisme en meer wordt aan de kaak gesteld. Zie de parallellen tussen films en boeken als Wall Street 1 en 2 enerzijds, en The Social Network en The Circle anderzijds. Silicon Valley volgt net als Wall Street een pad van bewondering en bejubeling naar beschouwing en bekritisering.

Wat vind jij?

Het waarschuwend bedoelde ‘greed is good’-betoog van filmfiguur Gordon Gekko in Wall Street heeft vele mensen de ogen geopend.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6187516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.