5G moet het helemaal worden

Dit artikel delen:
5G

Ondanks dat er al enige tijd over 5G gepraat wordt, laten we 2008 aanhouden als startmoment, en het 'ergens rond 2020' gemeengoed moet zijn, is het nog niet zo ver. Toch zijn telecombedrijven al enkele jaren aan het experimenteren. Waar denk jij 5G voor te gebruiken?

Het is niet zo dat 5G betekent: meer snelheid. Of meer bandbreedte. Of een efficiënter netwerk. Dat alles hangt af van het gebruik. Zo komt er een geavanceerdere versie van lte, wat nu 4G is, maar dat zijn eigenlijk incrementele stapjes waarbij je het eerst een soort 4G-plus kunt noemen en later 5G.

Maar belangrijker is te bedenken dat het verschillende protocollen zal omvatten, sommige al bestaand, andere nog niet helemaal rondgebreid. Zo is er het cellular-vehicle-to-everything-onderdeel. De basis daarvoor is dan weer een Wi-Fi-protocol 802.11p op 5.9GHz. Of het vehicle-to-infrastructure waarbij een vehikel met bijvoorbeeld verkeerslichten kan communiceren.

En natuurlijk Zuid Korea, dat wil laten zien dat het als land voorloopt en tijdens de aankomende Olympische Winterspelen 5G klaar heeft, in samenwerking met Intel.

Waar denk jij dat 5G interessant voor is?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T08:01:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.