Emoji's, hoe ga jij ermee om?

smiley

Versie 11 van de Unicode Emoji-set is klaar. Daarmee worden 157 nieuwe emoji's aan de huidige 2666 toegevoegd. De tijd dat een emoji alleen maar geel was, is al lang achter ons gelaten: 77 van de nieuwe emoji's zijn écht nieuw, de rest heeft slechts een ander kleurtje. Dat brengt ons tot de vraag: vind jij het gebruik van emoji's in je correspondentie met collega's oké?

Van al die nieuwe icoontjes zijn er slechts zes nieuwe smiley's. De grote vraag is of ze écht wat toevoegen. Meer hartjes, meer zweet, meer feest en meer ongemakkelijke blikken. De mensen in kwestie: meer haarkleuren en stijlen, zoals rood, krullend, grijs en kaal. Verder is het superheldenthema ook tot de emoji's doorgedrongen. Nou ja, doe er je voordeel me op deze vrijdag.

Wat losse ledematen, verschillende nieuwe attributen, dieren en wat wetenschappelijke beeltenissen maken het geheel af. Vreemde eend in de bijt lijkt het oneindig-teken.

Nee, je kunt ze vandaag nog niet gebruiken. Uiteindelijk duurt het nog tot de uitgave van Unicode 11.0 in juni. Maar wat vind jij van gebruik van emoji's in je correspondentie?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-09T08:02:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.