Broadcom wil Qualcomm: goede zaak of drama

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

Het aantal overnames in de tech-sector blijft onverminderd groot. Veelal gaat het om - relatief - onbekende namen van softwarebedrijfjes die slechts net de start-up-fase ontgroeid zijn, maar een paar keer per jaar wil een hardwarereus een branchegenoot opslokken. Goeie zaak of drama voor innovatie?

In dit geval gaat het om twee van origine Amerikaanse chipreuzen Broadcom en Qualcomm. Die laatste wilde in eerste instantie niet overgenomen worden en wees een bod van 121 miljard dollar af. Maar nu lijkt het bedrijf zijn visie te hebben gewijzigd en is de vraag of het om een vertragingstechniek gaat om meer geld binnen te slepen. Eerder verlaagde Broadcom zijn bod nog van 121 miljard naar 117 miljard.

Qualcomm zelf is ook bezig met een grote overname, het wilde het Nederlandse NXP inlijven voor 39 miljard dollar, maar nu heeft het zelfs het bod verhoogd naar 44 miljard. Die laatste overname lijkt overigens bijna rond als de benodigde meerderheid van de aandeelhouders van NXP akkoord gaat en de Chinese mededingingsautoriteit geen roet in het eten gooit.

Is dit volgens u een drama voor innovatie of maakt het eigenlijk niet uit?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-27T08:09:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.