GitHub weet DDoS-aanval te overleven

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

Sinds alle DDoS-heisa lijkt het logisch dat iedereen steeds beter op dergelijke aanvallen is voorbereid. GitHub wist eind vorige week al binnen negen minuten een van de grootste DDoS-aanvallen ooit te omzeilen door het verkeer via een Prolexic-netwerk van Akamai te sturen, nog geen week na het bekend worden van een nieuwe aanvalsvector. Zit uw bedrijf in de hoek waar de DDoS-klappen regelmatig vallen en hoe weet u de boel bereikbaar te houden?

De aanval die GitHub vorige week woensdag platlegde, wist de hele site direct lam te leggen. 1,35 terabit per seconde is dan ook geen kattepis. Na zo'n vijf minuten routeerde GitHubs infrastructuur het verkeer automatisch naar het Prolexic-netwerk van Akamai, een van de grootste content delivery networks en distributed computer platforms ter wereld. Door het omleiden van het verkeer was GitHub na negen minuten weer bereikbaar.

Akamai en andere bedrijven hadden nog geen week eerder een nieuwe aanvalsvector ontdekt en met de wereld gedeeld, een zogenaamde memcached-aanval. Het memcached-protocol is bedoeld om data te cachen en zo de druk op geheugenintensieve diensten te verlichten. Memcached luistert zowel naar udp als tcp en vereist geen authenticatie. De aanvallers gebruikten udp voor de aanval beschrijft Akamai.

Dit zou wel eens een favoriete manier van aanvallen kunnen worden. Bent u hier al op voorbereid?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-06T08:09:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.