Managed hosting door True

Ubisoft gebruikt ai om bugs in games te ontdekken

Dit artikel delen:
Artificial intelligence

Game-ontwikkelaar Ubisoft heeft een kunstmatige intelligentie getraind om ontwikkelaars op bugs te wijzen voordat ze code met bugs opslaan. De ai met de naam Commit Assistant is getraind op een database met Ubisoft-code en de bijbehorende bugfixes van de afgelopen tien jaar. Gebruikt u al kunstmatige intelligentie om bugs in code te ontdekken?

Het systeem werkt als volgt: het ontdekt, tijdens het schrijven van code die vergelijkbaar is met code die ooit van bugs ontdaan moest worden, fouten. Het systeem flagt de mogelijke fouten en geeft die door aan de programmeur. Daarmee kunnen de kosten voor het pletten van bugs achteraf danig naar beneden.

Op dit moment bestaat zo'n 70 procent van de kosten van een game bij Ubisoft uit het vinden en fixen van bugs. Kunstmatige intelligentie kan die kosten sterk verlagen.

Dit systeem is uiteraard niet alleen op game-ontwikkeling toepasbaar. Denkt u al na over bugfixingondersteunende kunstmatige intelligentie?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T08:38:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.