Toepassen noodstroomvoorzieningen is noodzaak

Stroom ups

De afgelopen tijd zijn er enkele noemenswaardige stroomstoringen geweest in Nederland. De meest recente donderdag nog in Hilversum waardoor onder andere het Mediapark op noodstroom moest draaien. We gaan ervan uit dat u belangrijke processen voorziet van uninterruptible power supplies, maar wat zijn de regels over doorwerken?

Bij stroomstoringen blijven bepaalde onderdelen van de infrastructuur vaak werken, zoals de mobiele telefoonverbindingen. Veel bedrijfspanden hebben tegenwoordig een minimale generator om bepaalde processen niet te laten ontsporen, zoals een lokaal serverpark of noodzakelijke apparatuur zoals medische installaties. De rest moet het dan maar even zonder doen.

Toch kan iedereen vaak vrolijk doorchatten op zijn mobiele telefoon terwijl op de afdeling het licht uitstaat. Zo zou iedereen toch door kunnen werken. Misschien minder comfortabel, maar een laptop tetheren met een telefoon kan tegenwoordig echt iedereen. Heeft uw bedrijf hier regels voor en/of van wat voor situatie is dat afhankelijk?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-16T08:38:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.