Ethereum-asic wellicht een goede ontwikkeling

Dit artikel delen:
Ethereum

Op dit moment is het delven of minen van ethereum nog een aardige hobbybezigheid: met drie videokaarten van zo'n 30 MH/z kun je zo'n duizend dollar per jaar binnenharken zonder daar verder veel voor te hoeven doen (en energie even niet meegerekend). Je moet dan wel constant je mining rig aan laten staan. Nu komen de asics.

Een asic of Application specific integrated circuit is een chip die slechts voor één doel gemaakt is. Bij bitcoin kwamen de eerste asics in 2012 op de markt. Sindsdien is de hele mining-markt aardig gecentraliseerd bij een paar grote jongens.

Nu is de angst dat dit ook bij ethereum gaat gebeuren als Bitmain inderdaad een ethereum-asic heeft. Is die angst terecht of opent het misschien juist een nieuwe markt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T08:05:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.