Smartphonebeveiliging blijft zwakke plek

Dit artikel delen:
Virus

Het blijft een zwakke plek van elk bedrijf: de smartphone. Bij bring your own device (byod) is totaal geen toezicht op wat een medewerker installeert, terwijl de toestellen wel verbinding maken met bijvoorbeeld bedrijfsnetwerken. Hoe gaat u om met smartphonebeveiliging?

We denken vaak dat het niet zo’n vaart zal lopen, maar een reclame-uiting met een virusinfectie of andersoortige malware is betrekkelijk makkelijk uit te voeren, zoals ook Computable-expert Tom Van Ginneken onlangs schreef.

Veel bedrijven bieden speciale toestellen aan en verplichten medewerkers die ook te gebruiken. Deze toestellen zijn over het algemeen zo ingesteld dat gebruikers zelf geen software kunnen installeren of waarbij het in ieder geval lastiger gemaakt is.

Het gebruikte besturingssysteem en de update-mogelijkheden worden vaak als belangrijk onderdeel genoemd, maar echt problematische malware staat dan vermoedelijk al op de telefoon. Wat zijn bij u de regels voor het gebruik van telefoons en de bedrijfsomgeving?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-30T08:17:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.