Welke trackers mag een publieke dienst gebruiken?

Dit artikel delen:
Social media

De gemoederen liepen afgelopen week steeds verder op: Facebook Pixels werden en masse verwijderd door diverse instanties. Aan de andere kant is het dweilen met de kraan open want overal staan nog steeds tientallen trackers. Wat is wel of niet acceptabel voor publieke diensten?

Commerciële diensten en trackers: dat is een keuze van de aanbieder en niemand hoeft daar per se gebruik van te maken. Anders is dat voor diverse publieke of semi-publieke diensten, zoals overheidsdiensten, banken, verzekeraars en nutsbedrijven. Deze diensten proppen hun sites soms ook aardig vol met de verschillende socials en andere trackers, soms zelfs gewoon ordinaire advertentie-aanbieders.

Of het nu gaat om websites, aangeboden via een browser, of diensten via een app op een telefoon: wat zijn volgens u trackers die wel of juist niet toegestaan zouden moeten zijn? En de bonusvraag: zijn er alternatieven?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-13T07:44:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.