Externe apparatuur met kabeltjes, wat is nog nodig?

Onlangs introduceerde Western Digital een nieuwe externe ssd met Thunderbolt 3-aansluiting. Dat zorgt onvermijdelijk voor een rappe data-overdracht, volgens de specificaties zelfs 2800 megabyte per seconde. Daar kan de gemiddelde sd-kaart niet aan tippen. Je hebt er nog wel een aansluiting voor nodig, namelijk minimaal een usb c-aansluiting, maar liever natuurlijk Thunderbolt 3. Da's sneller.

Dat brengt ons op het volgende: welke aansluitingen vindt u nog nodig? Een bepaalde range zakelijke laptops heeft zelfs nog een ouderwetse VGA-aansluiting, zo weet je bijna 100 procent zeker dat elke beamer aangesloten kan worden. Vaak is er ook een hdmi- of displayport-aansluiting en tegenwoordig vrijwel altijd een usb c-of 3.1-aansluiting.

Maar de populairste generatie reislaptops bevat praktisch helemaal geen externe poorten meer, soms alleen nog een usb c- of Thunderbolt 3-poort. Maar dan is weer iemand een adapter vergeten, de adapter niet aanwezig bij de locatie waar iets gepresenteerd moet worden of de adapter inmiddels stuk en krakkemikkig. Soms is het mogelijk draadloos te presenteren, maar dat werkt vaak weer dramatisch met video's of exotische besturingssystemen. En even snel een usb-muis aansluiten is ook niet bepaald makkelijk.

Komt u nog wel eens in situaties verzeild waar kabels nodig zijn en welke aansluitingsmogelijkheid mist u het meest?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-16T08:10:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.