Dell wil ander schermformaat voor productielaptops

Volgens Notebookcheck zou Dell overwegen om het schermformaat van laptops en notebooks voor zakelijk gebruik te wijzigen van 16:9 naar 3:2. Bij 3:2 is er veel meer ruimte in de hoogte van een scherm waardoor beter overzicht is voor bijvoorbeeld documenten. Films en video's met een 16:9-verhouding zouden dan een zwarte balk boven en beneden krijgen. Is dat vervelend of is het een verstandige keuze van Dell?

Microsoft introduceerde het 3:2-formaat op zijn Surface Pro waardoor er meer verticale ruimte kwam op het werkveld. Nu zouden ook Dell en andere fabrikanten het formaat overwegen of zelfs nog andere schermformaten.

Voor het bewerken van documenten is meer verticale ruimte praktisch en ook de meeste desktop/laptopbesturingssystemen zijn ingericht op meer verticale ruimte. Windows heeft de taakbalk onderaan zitten en MacOS heeft de taakbalk aan de bovenzijde. Ook Gnome heeft een taakbalk bovenin zitten, maar heeft een breder dock aan de linkerzijde zodat er meer verticale schermruimte overblijft.

Zou u een 3:2-laptop overwegen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-24T08:04:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.