Volvo integreert steeds meer Google-systemen

Google en Volvo bouwen samen aan steeds meer integraties binnen het op Android-gebaseerde Sensus-systeem van de autofabrikant. Het gaat om Google Assistant, de Play Store en Maps, alles stemgestuurd uiteraard. Een goede, broodnodige ontwikkeling voor betere in-car-infotainment?

We weten allemaal dat de gemiddelde geïntegreerde autonavigatie nog steeds dramatisch veel slechter is dan de navigatie die de afgelopen jaren door telefoons wordt geboden. Verkeersincidenten zijn sneller beschikbaar op de gemiddelde telefoon en ook gewijzigde verkeerssituaties, niet in de laatste plaats door de directe toegang van enorme hoeveelheden data.

Dus kunnen we niet meer dan concluderen dat het goed is dat autofabrikanten hun systemen steeds verder integreren met de diensten van grote data-verzamelaars. De andere kant op kunnen de data van de auto's zelf ook veel belangrijke informatie leveren aan de data-diensten. Is er sprake van een win-win-situatie, wat denkt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T08:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.