Native Linux-apps op Chrome-os is te laat

Dit artikel delen:
Google Chrome

Een kleine twee jaar geleden maakte een discussie over een mislukt Chrome-os heel wat tongen los. Toen naar aanleiding van de toevoeging van Android-apps aan het besturingssysteem. Vorige week bleek dat er - eindelijk - native Linux-applicaties op gedraaid kunnen gaan worden zonder gedoe. Dit is te laat.

Webapps zijn leuk voor mensen die niets anders nodig hebben dan het web. We zouden ook niets anders meer nodig hebben, iets dat niet alleen Google dacht, maar ook ooit Apple met zijn eerste iPhone: native applicaties waren een tijdelijke oplossing, Web 2.0 was the way to go. Chrome-os zou volgens onze eigen discussie dan ook mislukt zijn.

Niets is minder waar: het is er nog steeds en wordt nog steeds actief ontwikkeld, inclusief steeds fancier Pixelbooks. Om ontwikkelaars over de streep te trekken, komt binnenkort de mogelijkheid native Linux-applicaties te draaien via een 'virtual machine'. Maar is het op tijd om ontwikkelaars uit hun vertrouwde omgeving te trekken? Of is het te laat, wat denkt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-14T07:53:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.