Verslaafd aan sociale media

Social media

Een lekker lang weekend zo met Pinksteren. Mooi weer, tijd voor iets anders dan die eeuwige computer en telefoon. Of viel het toch tegen? Even snel dat berichtje checken, even snel die file aangeven op Waze, nog even een hartje op Insta, even volgen dat die collega de Mont Ventoux heeft beklommen en wat al niet meer. Bent u het, verslaafd aan sociale media?

Jong-volwassenen zijn dat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in ieder geval wel een stuk vaker dan twee jaar geleden. 29 procent van deze groep noemt zichzelf in 2017 verslaafd. Tien procentpunt meer dan in 2015. Ze kunnen niet zonder. Trillende handjes, zweet op het voorhoofd.

Bij de 35- tot 45-jarigen voelt 16,7 procent zich waardeloos zonder socials. In de groep daar weer boven, die van 45 tot 55, voelt 9 procent zich alleen als ze hun gekoesterde Facebookgroepje moeten missen. Grootste probleem: fomo, de angst voor 'fear of missing out'. Wat heeft u allemaal gemist dit weekend? Of heeft u het allemaal minutieus bijgehouden en bent u ook gewoon verslaafd? Als bonusvraag: welk sociaal medium? Misschien wel op GitHub of Reddit?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T08:00:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.