Podcast inzetten als marketingtool

Elk gerespecteerd bedrijf heeft inmiddels een blog. Of het ooit gelezen wordt is de vraag, maar iemand zegt dat het nut heeft. Video kwam daarna: overal moet tegenwoordig een video bij. Maar er is een minder invasieve optie: de podcast. Vindt u het een nuttige toevoeging?

Over het nut van bedrijfsblogs schrijven marketeers blogs vol. En toegegeven, afhankelijk van uw branche kan het een nuttige toevoeging zijn. Zo is Medium als blogplatform tegenwoordig hofleverancier van serverruimte voor blogtekstjes van allerhande bedrijfjes die vooral online actief zijn. U moet toch ergens uw babbeltje tegen de klanten houden.

Grotere bedrijven beschikken tegenwoordig over volwaardige studio's met green screens, goede belichting, hoogwaardige microfoons en uhd-camera's. De gemiddelde lokale omroep moet het met minder doen. Het zorgt voor vaak hilarisch slechte filmpjes met hakkelende directeuren, maar wel met een mooi Adobe Aftereffect-effectje. De camera is in your face.

Er zijn goedkopere, simpelere oplossingen, namelijk: maak een podcast. Gezellig een half uurtje naar gebazel luisteren als u in de auto zit, desnoods op twee maal de snelheid afgespeeld. Een bedrijfspodcast, nuttig voor de bühne of alleen voor het eigen personeel? Of zet u hoger in en gaat u een stapje verder met de company branded podcast, zoals de Thank God It's Monday-podcast van Shopify? Ook iets voor het Nederlands taalgebied?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T08:18:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.