Publieke cloud: locatieregels?

Angst voor ‘ de cloud’ ebt steeds verder weg. Bedrijven beginnen langzaam stappen te nemen om andere structuren in te regelen. Minder management, meer ontwikkelen. Dit kan doordat het steeds simpeler is even een servertje aan te slingeren om snel iets te testen. Beetje git, beetje AWS, beetje Azure, beetje Google. U ziet het al: geen van de genoemde bedrijven komt uit Europa. Hoe gaat u daarmee om?

De macht van de cloudleveranciers Amazon en Microsoft is gigantisch. Ook niet klein zijn de platformen van Google. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Uiteraard is het handig als uw .net-ontwikkelaar uit de voeten kan met Azure en een ander juist met cloud-instances van Amazon. Ook steeds makkelijker is het koppelen van de verschillende clouds. Maar toch, de basis staat niet in Europa.

Hoe gaat u om met het gebruik van verschillende cloud-diensten en de locatie van hun servers? Wat is volgens u een goede basis?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-30T08:10:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.