Nog een e-maildienst, nuttig en nodig?

Dit artikel delen:
versleutelen

Startpage.com, in 1998 een verzameling links met nog keurig moving gifs die verwijzen naar pornosites (waar ben je zonder archive.org?), is ergens in zijn geschiedenis een andere weg ingeslagen door private search aan te bieden met Google-resultaten. Soort van Duckduckgo, maar dan anders. Nu wil het ook een e-maildienst aanbieden. Nuttig?

De site met zijn roots bij Lxquick in Nederland, kondigde onlangs aan dat het Phil Zimmermann, de ontwikkelaar van de PGP-versleutelingstechniek, binnenhaalde om te werken aan ontwikkelingen op het gebied van privacy, samen met het ontwikkelen van een nieuwe e-maildienst.

Nu gaat Zimmermann dus helpen bij het opzetten van een nieuwe, veilige en privacy-technisch betrouwbare e-maildienst die ook nog eens te gebruiken is. Zoals wellicht bekend, gebruikt Zimmermann het door hemzelf ontwikkelde pgp-protocol niet of nauwelijks, vooral door de gebruiksonvriendelijkheid.

Wat denkt u, heeft het zin nog een op privacy-gerichte e-maildienst op te richten (er is tenslotte al het Zwitserse Protonmail)? Of houdt u het liever bij uw eigen mailserver?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T08:17:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.