Is C++ inmiddels een topzwaar oorlogsfregat?

De gereconstrueerde Vasa

Bedenker Bjarne Stroustrup van C++ zei eerder dit jaar in een paper aan de ontwikkelaarsgemeenschap dat de taal een stevige basis mist en dat er tegelijkertijd wel steeds meer bovenop gebouwd wordt. Bent u het daarmee eens?

Stroustrup haalt onder andere het Zweedse oorlogsschip de Vasa aan dat in 1628 op zijn eerst reis naar de kelders ging. Dit kon gebeuren door een klein zuchtje wind en een schip dat veel te veel gewicht ver boven de waterlijn met zich mee droeg. Hij gebruikte het als beeldspraak voor de risico's waar C++ mee te maken kan krijgen als steeds meer features aan de taal worden toegevoegd.

In een interview bij The Register zegt Stroustup dat de stap van C++ naar C++11 een grote verbetering was en dat C++14 dat werk afmaakte. C++17 voegde weer veel nieuwe features toe voor nieuwe technieken. Ook denkt hij dat C++20 een grote verbetering zal zijn. Hetgeen hij bij zijn Vasa-paper uitte, was vooral het proces van te veel enthousiasme voor nieuwe technieken waardoor belangrijke verbeteringen aan de basis blijven liggen. Hoe denkt u over de ontwikkeling van C++?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T09:00:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.