Grote slag copyrightlobbyisten: einde internet?

Dit artikel delen:
Winst

Wat denkt u, is het eind van het internet-zoals-we-dat-kennen in zicht door copyrightlobbyisten? Of wordt de soep niet zo heet gegeten als die wordt opgediend? Of is het juist goed?

Woensdag 20 juni stemde de Legal Affairs Committee van het Europees Parlement voor een Copyright Directive waarin onder andere wordt geëist dat vrijwel alle uploads naar internet worden gemonitord en gefilterd om eventuele copyrightschendingen te kunnen aanpakken voor ze überhaupt online staan. .

Dat laatste komt door het controversiële Artikel 13 dat massamonitoring en censuur vereist van alle uploads naar internet, ondanks dat vrijwel alle instituties tegen deze vorm van internetsurveillance zijn, behalve de copyrightlobbyisten.

De uiteindelijke stem ligt bij de lidstaten en die stemronde wordt eind 2018 gehouden. Wat vindt u, is het eigenlijk wel een goeie wet, dat snel monitoren? Of gaat dit een stapje te ver?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-21T09:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.