Wat haalt u nog uit antieke hardware?

Computers

Misschien klinkt Vintage Friday beter en het is pas dinsdag! Niet getreurd, zo kunt u zich alvast voorbereiden op aankomende vrijdag, aangezien de voorspelling is dat de mussen dan nog steeds van het dak vallen en het niet verstandig is op uw snipperdag de kantoorhuid bloot te stellen aan zonkracht 8. Verbrandt u zich maar gewoon aan een soldeerbout, veel verstandiger. Gebruikt u nog wel eens antieke hardware?

Bij heel wat mensen slingert nog her en der een antiek stuk computerhardware rond. Op zolder, in een oude studeerkamer, de vroegere kinderkamer-van-de-kids-die-toch-het-huis-uitzijn. Menigeen zal Wolfenstein 3D op zijn netvlies krijgen bij een van de eerste first person shooters, samen met de zelf gesoldeerde 'geluidskaart' die je op de parallelle poort aan kon sluiten. Nostalgie.

Het world wide web, dat pas zijn eerste incarnaties voor het grotere publiek rond 1990 beleefde, was ook heel anders: tekst, tekst en nog eens tekst. En een enkel plaatje of misschien zelfs bewegend gifje. Voordat we helemaal in nostalgie vervallen: Chris Wilkinson beschreef zijn ervaringen met een Macintosh IIsi met 20Mhz uit 1990 bij Ars Technica. Niet meer bruikbaar voor hedendaagse taken, maar toch.

Past u nog her en der antieke hardware toe? Of wordt het ook gewoon uw komende weekendproject?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T11:45:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.