HP brengt mixed reality-headset op de markt

HP stapt in de wereld van de gemengde werkelijkheid of mixed reality (mr.) Mr is het samenvoegen van de werkelijke en de virtuele wereld met een head mounted display of hmd. Reviewers zijn er helaas niet erg van onder de indruk en dat brengt ons tot de vraag: past u wel eens gemengde werkelijkheid toe of ziet u handige toepassingen?

Een goede hmd heeft een breed zichtveld, of field of view. Dat ontbeert de HP-hmd, schrijft Tom's Hardware. Verder had de headset nog wat nadelen, zoals geen mogelijkheid de afstand van de lenzen ten opzicht van elkaar te verstellen (ipd, interpupillary distance), onhandige controllers, een te korte tether-kabel en de kussentjes die tegen je hoofd aan zitten, zijn niet te vervangen (wel zijn ze van een materiaal dat geen zweet opneemt, zodat je niet de hele tijd iemand anders z'n uitgedroogde angstzweet tegen je voorhoofd hoeft te zetten). Gelukkig past het apparaat op heel veel kopgrootten.

Maar het apparaat biedt dus niet voldoende waar voor z'n geld (zo'n 205 dollar) en adviseert Tom om iets meer uit te geven voor een headset met dezelfde displays, maar betere ervaringen. Nou ja, hoe het ook zij: gebruikt u wel eens mixed reality in de realiteit of blijft het een ding waar van alles over gezegd wordt, maar nog steeds niet is waargemaakt? Of experimenteert u er al lustig op los?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T08:17:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.