Digitalisering heeft positievere kijk nodig

Digitaal adviseur

Ondanks dat de meesten die Computable lezen, zichzelf onder de digital natives scharen, is er een grote schare mensen die geen benul heeft van wat ze doen. Ze worden wel constant voor van alles gewaarschuwd en zien zo steeds meer negatieve kanten van wat wij hier interessant vinden. Moet digitalisering van nieuwe domeinen anders bericht worden?

Onlangs schreef Anton Dijkhuis een opinie-artikel over de digitale gap. Hij heeft het over de 'digitale transformatie' van organisaties. Wellicht dacht u dat die al lang daar was, maar dat blijkt tegen te vallen. Overal kleeft een risico aan en iedereen moet constant geïnformeerd worden. Dijkhuis noemt het 'angstverkopers'.

Binnen organisaties moet beter geluisterd worden naar wat de eindgebruikers eigenlijk willen. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar de een wil een achtbaan en krijgt vervolgens een schommel. Of andersom. U herinnert zich dat bekende plaatje natuurlijk wel.

Meer voorlichting over hoe de dingen werken, dat zou ook kunnen helpen. Mensen minder bang laten zijn voor virtuele knopjes. Al met al: wat denkt u, moet digitalisering in een ander daglicht gezet worden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-12T08:34:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.