Zelfsturende auto niet langer een droom

De Tesla X wordt soms op verzoek voorzien van zelfsturende software

Het is officieel niet toegestaan, maar er zijn wel al auto’s die autonoom, dus zonder chauffeur, kunnen rijden. Tesla is een voorbeeld van een autofabrikant die deze mogelijkheid al biedt en soms bij bezitters deze software-gestuurde mogelijkheid inbouwt.

Het is de vraag hoe lang het duurt voordat onze heilige koe zelf de weg op gaat en wij niet meer nodig zijn om als chauffeur achter het stuur te zitten. Elke rechtgeaarde autofabrikant onderzoekt momenteel de mogelijkheden van autonome besturing. Neem als voorbeeld de deal die Audi heeft gesloten met Huawei.

In sommige steden en Amerikaanse staten worden al proeven genomen met zelfsturende voertuigen. Denkt u dat u met een gerust hart binnen enkele jaren gewoon weer kunt telefoneren achter het stuur zonder bekeurd te worden of gaat dit nog tientallen jaren duren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T08:45:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.