Google Assistent nu twee weken in het Nederlands

De Google-assistent is sinds 26 juli beschikbaar in het Nederlands en alleen beschikbaar op Android-telefoons en iPhones, maar niet op Google Home. Dus het is nog even wachten tot je 'slimme' speaker ook Nederlands spreekt. Heeft u het al getest?

Het heeft lang geduurd, de Google Assistent was al sinds 2016 in het Engels, Frans en Duits beschikbaar, en pas nu in het Nederlands. Dat is niet zonder reden: een normale vertaalmachine zou bepaalde dingen niet helemaal goed begrijpen. Zo gebruiken we in onze taal bepaalde woorden die niet direct in het woordenboek zijn terug te vinden. 'Ik ga even naar de Appie' betekent dat je naar een van de grootste Nederlandse grootgrutters gaat.

Heeft u Google Assistent al getest of heeft u andere ervaringen met de 'slimme' hulpjes, bijvoorbeeld Apple, Amazon of Microsoft?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-13T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.