Estland ziet zichzelf als het beloofde land

Dit artikel delen:

Het land waar u elektronisch burger van kunt worden (handig voor bedrijfsbelastingen) wil nu ook graag mensen - eh, ict'ers - van vlees en bloed. Ook uit Nederland. Daarom startte het land een wervingscampagne Career Hunt. Iets voor u?

Omdat het land niet bepaald bulkte van het geld nadat het uit de invloedssfeer van Moskou kwam, zocht het goedkope oplossingen. Vrijwel alles met opensourcesoftware en een id-kaartsysteem gebaseerd op Public Key Infrastructure (da's dus geen blockchain). Het it-budget van het land is iets van negentig miljoen euro. Klinkt niet veel, maar het land vertrouwt zijn programmeurs.

Nederland heeft het niet slecht voor elkaar met z'n DigiD, maar Estland gaat nog een paar stappen verder. Veel inwoners heeft Estland echter niet. Slechts 1,3 miljoen. Ze zoeken dus meer ict'ers. Ook uit Nederland. Estland roemt de Nederlanders om hun vindingrijkheid en beheersing van de Engelse taal. Over lonen hebben ze het niet, maar dat is ook niet chique, praten over geld. Iets voor u, zo'n landenswitch of zijn er te veel nadelen aan Estland?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T08:06:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.