Welke gebruikersinterface verdient nog een kastje?

Steeds meer zaken bedienen we op afstand met onze smartphone. Toch blijven enkele zaken achter. Een tv bedienen met je smartphone: het kan soms wel, maar praktisch is het niet: je mist de tactiele feedback van fysieke knopjes zodat je zonder te kijken niet op 'volume' maar op 'program' drukt. Welke gebruikersinterface past volgens u niet in een telefoon?

Het verhaal van de ontwikkeling van de afstandsbediening blijft interessant: ergernis om advertenties op de televisie. Nota bene in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De baas van Zenith Electronics Eugene McDonald had een hekel aan reclames op tv. Hij gaf zijn werknemers opdracht om een apparaat te ontwikkelen waarmee hij het geluid kon uitzetten of naar een ander kanaal kon switchen. Het ding heette 'Flashmatic' en leek meer op een pistool dan een afstandsbediening. Maar ja, als je advertenties haat…

Nu veranderen afstandsbedieningen voor allerhande apparaten steeds meer in controls op smartphones of 'slimme' speakers. Maar niet alles leent zich voor een glad scherm of gesproken commando. Waar ziet u nog nut voor een eigen kastje?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-11T08:15:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.