Ar neemt eindelijk een vlucht

Met de smartphone checken of handbagage niet te groot is en dat met behulp van toegevoegde realiteit of augmented reality met de telefoon. Toch blijft het lastig met ar: het wil niet echt vlotten. Er zijn wat ar-games, zoals Pokémon Go en consorten, er was wat gespeel met dino-kaarten van 's lands grootste grootgrutter, maar verder is het werkelijke nut ver te zoeken, tot nu? Wat wordt volgens u de echte eerste ar-app voor dagelijks gebruik?

Het van oorsprong Nederlandse Layar, inmiddels al lang lang verkocht aan het Amerikaanse Blippar, experimenteerde als een van de eersten met ar en de smartphone. Dat was in 2009 en allemaal vooral heel traag. De meestgebruikte toepassing was een Funda-koppeling zodat u in een straat kon zien welke huizen te koop stonden.

Maar huizen koopt men niet dagelijks en Pokémon heeft u ook wel eens gezien. Vliegen met handbagage die ineens te groot is, is in die zin meer een blijvertje en lijkt een slimme app voor de veelvlieger, maar niet echt heel dagelijks. Wat denkt u dat de eerste ar-app voor dagelijks gebruik wordt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T08:15:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.