Vrouwenquotum in tech

Afgelopen week voerde Californië een vrouwenquotum in. Beursgenoteerde bedrijven moeten aankomend jaar minstens één vrouwelijk bestuurslid hebben. Op den duur kan dit naar twee of drie opgeschaald worden. Ook hard nodig in Nederland?

Nederland staat al jaren laag op het lijstje van werkende vrouwen, althans dat is het beeld. De redenen om wel of geen quotum in te voeren zijn divers. Voorstanders zeggen vaak dat ze het niet een heel fijn middel vinden, maar het is nu echt tijd de jaren vijftig bij het grofvuil te zetten. Anderen vinden dat de samenleving zichzelf moet veranderen en dat een overheid zich hier niet mee moet bemoeien. Een ander veel gehoorde opmerking van tegenstanders is dat kwaliteit boven geslacht moet gaan, wat impliceert dat vrouwen 'boven hun stand' aangenomen zouden worden. Weer anderen schrijven het toe aan gedrag. Iets met apenrotsen.

Wat vindt u, zwaardere boetes voor bedrijven die niet proberen het aantal vrouwen in de top te vergroten of kan het ook zonder quotum?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-11T08:15:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.