Telefoon en hardwarewallet in één: goed idee?

Dit artikel delen:

Moet je weer eens bitcoins overmaken, heb je je hardwarewallet niet bij je. Heel onhandig. Daar heeft HTC iets op gevonden: een 'blockchain-smartphone'. Dit apparaat, met de naam Exodus 1, moet ook nog eens cryptografen en ontwikkelaars samenbrengen. Iets te veel hooi op de vork?

Verder is de smartphone gewoon een pittige telefoon met aardige specificaties, zoals 6GB ram en 128GB opslag en is-ie waterdicht. Als extraatje zit er een veilig onderdeel in de telefoon dat vergelijkbaar is met 'secure chips' in gangbare hardwarewallets. Dit systeem staat volgens HTC volledig los van de rest van de telefoon en het Android-besturingssysteem.

Maar dat is niet alles: HTC wil ook gebruikers een veilig gevoel geven met een systeem om je seed terug te kunnen vinden door deze op een speciale manier met anderen te delen. Het komt allemaal vrij ingewikkeld over, maar misschien is er echt wel vraag naar. HTC wil ook ontwikkelaars vragen mee te helpen de telefoon verder te verbeteren via de Exodus-community, zelfs met eigen Telegram-kanaal. Je kunt de telefoon alleen maar met bitcoin of ether kopen voor op dit moment respectievelijk 0,15 btc of 4,78 eth, ruim 850 euro dus.

Wat denkt u van deze ontwikkeling?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T07:25:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.