Kernenergie als redding

Zonder kernenergie kunnen we een toekomst met redelijke temperaturen wel op onze buik schrijven en dat peperde Arjen Lubach ons afgelopen zondag in zijn tv-programma goed in. Een onevenredig grote angst voor het woord straling is hier de grote gemene deler. Hoe denkt u dat dit debat vorm gaat krijgen?

Om het klimaat niet helemaal naar z'n grootje te laten gaan, moeten er minder broeikasgassen uitgestoten worden. Praktisch iedereen is het daar inmiddels wel over eens. Niet eens zijn verschillende groepen het over de oplossingen en kernenergie zit al lange tijd in het verdomhoekje. Lubach liet in zijn tv-programma Lubach op Zondag in vogelvlucht zien waar het eigenlijk om gaat: een onevenredig grote angst voor straling.

Lubach lardeerde zijn verhaal met interessante versprekingen van een Greenpeace-medewerker en deelde en passant de ene naar de andere sneer uit naar verschillende debatten die ook vastgeroest zijn. Een ding bleef overeind: alle andere oplossingen, zoals zon en windenergie, hebben het niet in hun mars om aan onze enorme energievraag te voldoen binnen afzienbare tijd. Ook kernfusie komt als mosterd na de maaltijd: hopelijk verschijnt de eerste testreactor waar elektriciteit uitkomt in 2050.

Hoe denkt u dat dit debat de komende tijd vorm gaat krijgen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-05T12:36:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.