Vakbeweging nodig voor Big Tech

Dit artikel delen:

In de Verenigde Staten staakten onlangs 20.000 Google-medewerkers en freelancers omdat het bedrijf niet goed omgaat met aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag van hooggeplaatste medewerkers. Wordt het niet eens tijd voor een aparte tech-vakbond die de belangen van werknemers van ict-bedrijven vertegenwoordigd?

Het grootste probleem blijkt te zijn dat de werknemers geen instrument hebben om problemen die spelen in deze moderne bedrijven, aan de kaak te stellen. In Nederland is er meestal nog een ondernemingsraad, en soms zelfs een it-tak van een vakbond, maar in de VS is zelfs dat er niet.

In een artikel stelt Jon Evans dat we misschien eens moeten kijken naar iets dat je 'union 2.0' zou kunnen noemen, een soort van vakbeweging, maar dan een die zich sterk maakt voor het oplossen van de problematiek van nu. Wat denkt u, goed idee of toch niet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T09:00:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.