Zou Facebook in Nederland dat ook doen?

Dit artikel delen:

Facebook heeft in verband met de midterms-verkiezingen in de Verenigde Staten een aantal accounts van zowel Facebook als Instagram geblokkeerd. Heel veel waren het er niet: in totaal 115. Zou Facebook dat in Nederland ook doen?

De 115 accounts werden geblokkeerd omdat ze verdacht werden van 'gecoördineerd en niet-authentiek gedrag'. Het socialemediabedrijf ondernam de actie na tips van justitie in de VS. Of de accounts inderdaad gelieerd waren aan trolfabrieken in Rusland, is nog niet bekendgemaakt.

De techbedrijven laten zich in de VS steeds meer zien als waakhonden. Ze hebben het 'hart op de goede plaats', of zoiets lijken ze daarmee te willen bewijzen. Wat denkt u, gaat dit ook lukken in Europa met zo veel verschillende landen en talen? Of moeten we hier nog even genieten van de trollenlegers?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T08:40:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.