Is een motor met ar-helm de toekomst?

Binnenkort rondjes racen op een elektromotor met vibrerend pak

De elektrische auto is inmiddels oud nieuws. De elektrische motor, daar hoor je nog weinig over. Een startup uit het Verenigd Koninkrijk ARC wil binnenkort een motor uitbrengen voor 90.000 pond per stuk. Dan heeft het apparaat wel een aantal interessante features, zoals een AR-helm en een vibrerend pak. Alles voor de veiligheid natuurlijk, maar nuttig?

Het merk ARK dankt zijn bestaan aan investeringen van InMotion Ventures, een investeringsfonds van Jaguar Land Rover en Mercia Fund Managers. Maar genoeg over geld. Ze komen dus met een elektrische motor die geleverd wordt samen met een helm met een HUD (heads-up-display) en een motorpak met haptische feedback.

De helm geeft van alles weer, zoals de snelheid en de gps-navigatie en met behulp van een achtercamera kan de berijder ook zien wat er achter hem gebeurt. Maar dat is niet alles, de motorjas heeft haptische feedback om de veiligheid te vergroten. Trilmotoren in de jas geven je bijvoorbeeld een signaal als een voertuig zich in je dode hoek bevindt. Maar ook minder belangrijke zaken, zoals het weergeven van bassen in muziek via de trilmotoren is mogelijk.

Wat vindt u? Interessante ontwikkeling, die haptische motorpakken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T09:36:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.