Gepakt op uw tred

Biometrie

Mensen herkennen aan hun loopje is misschien wel een grotere inbreuk op de privacy dan gezichtsherkenning. Je kunt altijd nog een plaksnor of een bivakmuts opdoen, je tred maskeren is een stuk lastiger. Wat is volgens u de volgende stap in mensherkenning?

Gezichtsherkenning is misschien een bekender woord, maar misschien moet dat wel veranderen naar mensherkenning, zeker als je naar een nieuw surveillance-instrument kijkt van de Chinese autoriteiten onder de noemer tred-herkenning of gait recognition.

De software herkent de tred van een persoon en ook het postuur. Hiermee zijn personen goed te identificeren. Het loopje hoeft niet per se van een kant bekeken te worden. Ook van achteren blijven personen te identificeren.

Als u dacht dat uw loopje aan te passen met een slepend been of iets dergelijks, dat zou het systeem allemaal doorhebben. Nieuw is de technologie overigens niet, maar het is voor het eerst dat de technologie commercieel gebruikt wordt in commerciële camerasystemen. Leuk, handig en misschien ook een beetje eng. Wat is volgens u de volgende stap in mensherkenning op afstand?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-12T08:52:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.