Geen Linux op nieuwe Mac-hardware

Open source

Liefhebbers van Apples hardware, zoals Macbooks en Apple Tv's en open source besturingssystemen, kunnen het met de nieuwste versies van de hardware wel schudden. Dat alles heeft te maken met de nieuwste T2-veiligheidschip. Bent u nu ook gefrustreerd?

Zelfs als Secure Boot uit staat, blijkt het niet mogelijk Linux-OS-en te installeren op de nieuwste generatie Macs. De T2-chip houdt de interne SSD onzichtbaar voor de installer van verschillende Linux-distro's, al blijkt de schijf wel voor een aantal seconden zichtbaar met een combinatie van de modprobe en lspci-commando's.

Zelfs Linus Torvalds maakte er in 2014 geen geheim van dol te zijn op Mac-hardware. Maar die liefde zou wel eens kunnen bekoelen. Het niet meer toestaan van andere OS-en kan ook tot andere problemen leiden, zoals het niet meer functioneren van data-recovery-tools die via live-USB-sticks geladen moeten worden. Nou is het wel mogelijk in sommige gevallen de ssd los te krijgen, maar de controllers van de ssd-module is bij de iMac pro onderdeel van de T2-chip.

Wat vindt u, gaat Apple hierin te ver of is het lekker safe?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-13T07:26:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.