Nederlandse firma krijgt Chinese award

China

NOWI, een Nederlandse firma die zich bezighoudt met internet-of-things-powermodules, heeft een prijs gewonnen in China bij de Chinese Advance Semiconductor Association (CASA). Daarbij won NOWI de belangrijkste award van de Chinese vereniging. Vervliegt kennis zo weer naar China?

Dat vrijwel alles op grote schaal in China geproduceerd wordt en dat dit nog wel even zo zal blijven, zal niemand verbazen. Daarom is het natuurlijk extra gaaf als een Nederlandse startup in Shenzhen een prijs wint van de Chinese halfgeleiderindustrie.

De module die NOWI ontwikkelde, is een soort geïntegreerd circuit (IC) waardoor de noodzaak voor het regelmatig verwisselen van batterijen of onhandige kabels wordt verminderd of zelfs helemaal wordt weggenomen. Het IC maakt gebruik van externe energiebronnen die dicht in de buurt zijn van het apparaat of de wearable.

In hun eigen persbericht zegt NOWI dat China duidelijk laat zien dat het de leider van het internet-of-things wil worden. Wat denkt u, verkoopt Europa zichzelf te veel uit? Of moeten we juist meer samenwerken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T08:50:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.