Nederlandse firma krijgt Chinese award

China

NOWI, een Nederlandse firma die zich bezighoudt met internet-of-things-powermodules, heeft een prijs gewonnen in China bij de Chinese Advance Semiconductor Association (CASA). Daarbij won NOWI de belangrijkste award van de Chinese vereniging. Vervliegt kennis zo weer naar China?

Dat vrijwel alles op grote schaal in China geproduceerd wordt en dat dit nog wel even zo zal blijven, zal niemand verbazen. Daarom is het natuurlijk extra gaaf als een Nederlandse startup in Shenzhen een prijs wint van de Chinese halfgeleiderindustrie.

De module die NOWI ontwikkelde, is een soort geïntegreerd circuit (IC) waardoor de noodzaak voor het regelmatig verwisselen van batterijen of onhandige kabels wordt verminderd of zelfs helemaal wordt weggenomen. Het IC maakt gebruik van externe energiebronnen die dicht in de buurt zijn van het apparaat of de wearable.

In hun eigen persbericht zegt NOWI dat China duidelijk laat zien dat het de leider van het internet-of-things wil worden. Wat denkt u, verkoopt Europa zichzelf te veel uit? Of moeten we juist meer samenwerken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T08:50:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.