'Slim' deurslot om pakketjes binnen te laten

slot

Albert Heijn gaat experimenteren met een 'slim' elektronisch slot in combinatie met een even zo slimme deurbel. De proef begint met slechts acht deelnemers, duurt twee maanden en zal vermoedelijk slagen. De grote vraag is: wat gebeurt er als iedereen op zo'n manier toegang tot z'n huis kan geven, wat denkt u?

Het systeem is simpel: er is een elektronisch slot van Nuki en een deurbel van Secufirst. Via een camera kan de klant zien wie er voor de deur staat en de deur opendoen. Dit kan zowel als de klant thuis is of als die zich elders bevindt. Tot zover is het geen probleem. Maar het leven is niet heel erg binair ingericht en de ene voordeur valt makkelijker terug in het slot dan de andere en zo zijn er nog wel wat nadelen te bedenken aan het opendoen van de deur voor een bezorger.

Bent u te goeder trouw? Of ziet u liever toch andere systemen, zoals bezorgboxen naast de deur, bezorging in de achterbak van de op afstand bedienbare auto of iets anders? Hoe denkt u dat we dit soort systemen in de toekomst gaan vormgeven?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toegang geven tot de woning en niet thuis zijn, lijkt niet aangewezen. Inderdaad de deur die niet in het slot valt, honden en katten die binnen/buiten glippen,enz... Om nog niet te spreken van diefstal eens de deur open is. Een camera heeft ook zijn beperkingen.
En als je thuis bent. Doe dan gewoon open !

Bij ons op het werk kan je pakjes gewoon op het werk laten leveren. Service aan de werknemers.

Verder denk ik dat kluizen met een valdeur een deel van de oplossing zijn. Waarschijnlijk wel goed als je een paar boeken koopt maar een tv zal al moeilijker zijn.

Maar ik denk dat hier een opportuniteit ligt voor de post. Vroeger (misschien nu nog) kon je een postbus huren in het postkantoor waar al je post werd verzameld en die kon je dan afhalen eender wanneer (ook na de kantooruren). Is dit niet de oplossing ? Centraal verzamelen van al je pakjes en post (ook diegene die niet via de post verstuurd werd) en afhalen wanneer je maar wil. Technologie kan ondersteunen om het gemakkelijk te maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T07:38:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.