Blijven er wel genoeg telco's over?

Dit artikel delen:
Telecom

De Europese Commissie heeft besloten dat T-Mobile Nederland samen mag gaan met Tele2. Dan houdt Nederland nog drie telco's over met eigen netwerken. Met de fusie hoopt T-Mobile als eerste aanbieder een landelijk dekkend 5G-netwerk neer te kunnen leggen. Blijven er genoeg telco's over?

Met de fusie ontstaat een bedrijf dat momenteel ongeveer een kwart van de Nederlandse mobiele markt in handen heeft. KPN is nog steeds de grootste met 43 procent en VodafoneZiggo (ja, die fuseerden ook niet zo lang geleden) heeft 32 procent.

Naast mobiele telefonie biedt de nieuwe combinatie ook breedband aan, maar heeft daarin een marktaandeel van nog geen 7 procent.

Aan de andere kant zegt Tele2 niet op eigen benen te kunnen overleven in Nederland, dus zonder fusie zou de speler ook al van de Nederlandse markt verdwijnen, maar is drie in totaal wel genoeg, wat vindt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-29T07:11:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.