Gegevens 1/14de van de wereldbevolking op straat, straf?

Dit artikel delen:

Een diefstal bij dochterbedrijf Starwood van de Marriottt-hotelketen heeft ervoor gezorgd dat de informatie van een half miljard klanten op straat ligt. Dat is best veel. De toegang tot het klantenbestand van Starwood bleek al sinds 2014 (!) open te liggen.

De gestolen gegevens liegen er niet om, onder andere paspoortnummers, geboortedata, geslacht, e-mailadressen, telefoonnummer en in sommige gevallen ook creditcardgegevens, inclusief vervaldatum.

Het is een groot lek, maar Yahoo spant de kroon met drie miljard gestolen accountgegevens, al zaten daar geen paspoortnummers bij. Desalniettemin blijft het dramatisch slecht gesteld en waarom moet zo'n bedrijf al die gegevens hebben? Hoog tijd voor een veiliger toekomst waarbij bezit van gegevens bij de gebruiker blijft.

Voor het zover is, wat is volgens u een gepaste straf of is 'straf' niet zo zinvol in zo'n geval?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-03T11:42:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.