Minder schermtijd, geleverd door: apps. Logisch?

iOS en OS X

Apple heeft zijn eigen schermtijdtrackingtool uitgebracht op iOS 12, daarmee natuurlijk bouwers van apps die dat ook doen zand in de ogen strooiend. Maar het blijft raar dat je een app moet vertrouwen je schermtijd te laten verminderen. Klopt dat wel? Wat denkt u daarvan?

Apple was al een tijdje niet heel blij met schermtijdtrackintools- en controlemechanismen van derde partijen. Dit was niet in de laatste plaats omdat Apple zich zorgen zou maken om hoe de verschillende app-bouwers met de privacy van hun gebruikers omgaan.

Het roept sowieso vragen op: als je een app gebruikt om je schermtijd te controleren en te beheren, dan blijf je gestoord worden. 'Nee, nu mag je geen Instagram bekijken'. 'Ja, nu mag je Instagram bekijken'. Dat klinkt wat simplistisch, maar het zorgt nog steeds niet voor de benodigde en vaak bejubelde geestelijke rust die je zou krijgen van minder smartphonegebruik. De afleidende apps staan nog steeds op het apparaat en zijn nog steeds binnen bereik. Er is altijd ook een manier om de schermblokkerapp toch te deblokkeren. Uiteindelijk is er maar een oplossing: gooi de tijd vretende apps zo veel mogelijk van je telefoon af. Beheers zelf je eigen tijd.

Wat denkt u, minder apps werkelijk installeren (even installeren gaat ten slotte snel genoeg als je er een nodig hebt) of toch een app daarvoor?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-10T10:13:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.