Techbedrijven rapporteren nepnieuws, haalbaar?

Dit artikel delen:
social media

De Europese Commissie wil dat de grote techbedrijven zoals Google, Twitter en Facebook maandelijks een rapport publiceren over desinformatie. Met het plan wil de commissie onzinnieuws tegengaan, met de exclusieve focus op Rusland. Wat denkt u, is dat haalbaar en/of wenselijk?

Een van de plannen van de commissie is dat er meer geld moet komen om 'desinformatie-agentschappen' te financieren, waarbij de bedoeling is om desinformatie tegen te gaan. Daarnaast moet er een soort van waarschuwingssysteem komen om nationale overheden te informeren als een land onder vuur ligt van een onzin- of fake-nieuwsaanval.

Dat de commissie nu komt met dit plan is niet gek, aangezien de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei weer voor de deur staan. Daarom moeten de sociale mediabedrijven rapporten uitbrengen te beginnen in januari tot en met mei. Verder moet het systeem de lidstaten monitoren die landelijke verkiezingen houden in 2020.

Wat vindt u, haalbaar en/of wenselijk of zijn er betere systemen te verzinnen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-12T08:31:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.