Elektrische auto te duur, en nu?

Elektrische auto

We konden erop wachten: de mededeling dat de elektrische auto te duur is voor de gemiddelde consument. De grote vraag is natuurlijk niet óf ie te duur is, maar of auto's op een manier produceren en vermarkten alsof we nog in de jaren zestig van de vorige eeuw leven, niet een beetje achterhaald is. Hoe lang denkt u dat het nog duurt voordat een eigen heilige koe achterhaald is en we het écht slimmer doen, dat vervoer?

Auto's staan het grootste deel van de tijd stil. Er wordt naarstig onderzocht of elektrische auto's in 'slimme' netwerken misschien kunnen helpen onderdeel te zijn van het energienetwerk zelf door te dienen voor zowel energieopslag als batterij die het netwerk van extra energie voorziet als dat nodig is. Het vreemde is dat bij dit soort systemen nog steeds uitgegaan wordt van iedereen een bolide voor de deur.

Vooralsnog is dat laatste nog het uitgangspunt, ook bij de ANWB en de elektrisch rijden-monitor. Hieruit blijkt overigens dat nog maar 37 procent interesse heeft in elektrisch rijden. Verder blijken mensen bang dat ze onderweg niet kunnen laden, misschien niet zo'n gekke vraag met die duizend kilometer file die tegenwoordig normaal is. In plaats van een ANWB-praatpaal moeten we misschien ANWB-noodlaadpalen gaan neerzetten.

Hoe het ook zij, hoe lang denkt u dat het nog duurt voordat we persoonlijk vervoer werkelijk slimmer gaan inrichten (nooit is ook een antwoord)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-13T07:16:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.