Zucht u ook onder personeelstekort?

Dit artikel delen:
Solliciteren

Uit onderzoek van MSI-ACI komt naar voren dat 57 procent van de it'ers vindt dat de it-afdeling met onderbezetting kampt. Het liefst zouden de it'ers nieuwe eigen collega's krijgen, maar dat lukt niet echt en moeten externen ingehuurd worden. Herkent u de gevoelens?

Naast inhuur van externen (lees: zzp-ers) huren steeds meer bedrijven buitenlandse krachten in. Het gaat dan in 17 procent van de gevallen om EU-personeel en acht procent van buiten de EU, waarbij velen uit India komen.

Een grote zorg bij it-afdelingen is dat leidinggevenden van bedrijven de noodzaak niet zien van het op orde houden van de it-afdeling, al is er de hoop dat dit de komende jaren zal veranderen.

Al met al denkt het gros dat het aantal vacatures niet snel zal afnemen, maar tenminste gelijk blijft of toeneemt. Hoe ziet u de vervulling van i(c)t-vacatures in de komende tijd?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-14T09:38:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.